2017 Şubat Ayında Kazandırması Beklenen 8 Hisse Önerisi

Borsada, bilindiği gibi uzun vadeli yatırımın kar oranı daha yüksek olmaktadır. Sürekli yükselen/düşen hisse fiyatları varken yatırım yapan kişinin kafasında karışıklığa neden olabilmektedir. Uzun vadeli bir yatırım yapıp sabırla beklemek biraz zor olsa da hisse yatırımlarında en mantıklısı, ekonomi alanına tam olarak hakim olmayan kişiler için bu.

Sektörde büyümeye devam eden hisseler, doğru sektör tercihi hisse yatırımlarından kazanmayı direkt etkilemektedir. Getiri sağlayan pek çok şirket olduğu biliniyor ama düzenli bir getiri sağlayan, ciddi iniş çıkışlar yaşamayan şirketler önceliğiniz olmalıdır.

Daha Uzun Sürede Yatırım Yapmayı Düşünüyorsanız: 2017 Yılında En Çok Kazandırması Beklenen Hisseler

Yatırım yapacağınız hisseye bakarken yatırımcıların tercihleri de sizin için bir fikir oluşturabilir. Hangi sektörün daha çok kazandıracağına baktığınızda karşınıza tek bir madde çıkması olanaksız. Kazandıran hisseler genellikle birbirinden farklı kategorilerdedir.

Trakya Cam Güçlenmeye Devam Ediyor

Enflasyon rakamlarına göre daha üst rakamlarda büyüme gösteren Trakya Cam, yatırımcına temettü ödemesi yapan şirketlerden bir tanesi. 1990 yılından bu yana borsada işlem görsen hisselerin ilk işlem gününden bu güne kadar getirisi dolar üzerinden %296 seviyelerinde. Şirketin son dönemde İtalya’da Sangalli Porto Nogaro isimli firmayı aldığı biliniyor.

Eczacıbaşı İlaç Teknolojiye Yöneliyor

2015 ve 2016 yıllarında kazandıranlar listesinde olmayı başaran firma getirisi olan hisselerden olmaya devam edecek gibi görünüyor. Aracı kurumlar ve borsa yorumcuları bu hissenin getirisini %10 civarında öngörüyor. Firmanın çalışmalarında teknolojik içerikli ürünler geliştirmeye öncelik vermeye başlamasının, büyümesine katkı sağlayacağı düşünülüyor. Satış ve yatırımlar neticesinde firmanın hissesi 2006 yılının ilk gününe oranla payını 3 puan kadar artarak %30’un üzerine çıkmayı başardı.

Kordsa Global Yaklaşımlarını Değiştiriyor

Firma büyüme isteğine bağlı olarak piyasada artık daha yenilikçi yaklaşımlarla var olmaya hazırlanıyor. 2016 yılında yatırımcılarına %47 civarında kazandıran firma, kazanç oranında 8,60 seviyelerinde yer alıyor. Hissede yabancılar 17 milyon dolardan fazla alım yapmış ve halka açık kısmında da %43’üne sahiptir. Tahminlere göre hissenin kazandırma oranı %6 seviyelerinde olacak.

Arçelik Kendi Sektöründe Büyüdükçe Büyüdü

2016 yılında yatırım yapanlara %51’den fazla kazandıran Arçelik kazanç oranı bakımından %10,95 civarında yer alıyor. Arçelik hissesinden yabancıların 18 milyon dolar üzerinde alım yaptığı biliniyor. Tahminlere bakıldığında firma hissenin getirisinin %7,57 civarında olacağı yönünde. Yaptığı açıklamada CEO Levent Çakıroğlu firmalarının uluslar arası yatırımları ile güçlendiği dile getirdi.

Aselsan Uzun Zamandır Yabancı Markajında

Geçtiğimiz yıl yatırımcılarına %35’in üzerinde kazanç sağlayan Aselsan’a yatırımcı ilgisinin yoğun olduğu firma hissesinin kazanç oranının %25’in üzerinde olmasından anlaşılıyor. Geçtiğimiz yıl yabancılar genellikle satış yönünde işlemler yapmış olsa da Ağustos ayından bu yana alımlara ağırlık verilmiş durumda. Firmanın hisselerinin %50’den fazlası yabancılarda bulunuyor. TSK’ya üretim yapan firma, son dönemde Silah Tespit Radarı projesinin tedarikçisi olarak ismini duyurdu.

Vestel’den Yeni Yatırımlara Hazırlık

Vestel beyaz eşya, ortalama iki senedir yatay seyrederken geçtiğimiz aylarda %14 seviyelerine yaklaştı ama kısa sürede geriledi. Firmanın yatay gidişatını yukarı doğru çevirebilmesi için karlı biçimini artırarak sürdürmeye çalışmalı. Firma gelirini artırmak için yaptığı yatırımlarla bu kırılmayı gerçekleştirecek gibi görünüyor. Vestel  beyaz eşya son olarak Manisa’da 32,5 milyon TL değerindeki 81 metrekarelik arsayı aldı. Sanayi bölgesinde bulunan arsada fabrikalar yapacağı biliniyor.

Türk Traktör için Tahminler İyi Seviyelerde

Firma hisselerinde ciddi satışlar gerçekleşmediği sürece fiyatın 71 TL’nin altına kayması gibi bir beklenti yok. Hisselerinin %74 kadarı yabancılarda bulunan firmanın hisse başına karı 6,66 seviyelerinde. Aracıların tahmini ise %25 seviyesinin üzerinde olacağı yönünde. Yatırım Finansman’da yer bulan Türk Traktör ile ilgili olarak artışta olan iç talebe ve şirketin temettü verimliliği ön plana çıktı.

Sektöründe Öncü Ford Otosan

Uzun süre yaşadığı çıkışın ardından geçtiğimiz Nisan aylarında düzeltme yaşayan şirketin satışlarının büyük kısmı yurtdışında gerçekleşiyor. Şirket CEO’su Levent Çakıroğlu’nun açıklamalarına göre sadece ihracattan cironun %69 kadarının geleceği bekleniyor. Firmanın başarılı performanslarından ötürü otomotiv ihracatındaki payı %43 seviyelerinden %48 seviyelerine ilerlerdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.