Eft İptal Edilir mi?

İnternet bankacılığının hızla gelişmesi, alışverişlerden aktarımlara kadar pek çok kolaylık sağlamaktadır. Bu kolaylıklardan bir tanesi de eftdir. Birbirinden farklı bankalar arasında para transferi yapmayı sağlayan eft, elektronik fon transferi olarak açılmaktadır.

Bankalar tarafından her eft için ayrı ücretlendirme bulunmaktadır. Bu nedenle eft yapmadan önce para transfer edeceğiniz hesabı iyi bilmeli, yanlış bir adım atmamalısınız. Yanlış adım atmanız durumunda iptal ettirme sürecine dahil olmanız gerekebilir.

Bireysel kullanımlarla beraber ticari kullanımlara da uygun olan eft, yanlış bir adım atıldığında iptal fırsatı sunmaktadır.

İnternet Bankacılığı ile Yapılan Eft İptal Edilir mi?

Hangi bankayı kullanırsanız kullanın eft fırsatınız bulunmaktadır. Başka bir bankayı kullanan birine para transfer edecekseniz bunun farklı yöntemleri bulunmaktadır. İnternet bankacılığı, eft göndermek için en hızlı yöntemlerden biridir. Bunun yanında eft gönderdiğinizde hemen aktarım olmadığını bilmelisiniz. Genel müdürlük tarafından onay verilmesi için bir süre beklemeniz gerekecektir.

Eft üzerinde hata yaptığını fark edenler için bu süre oldukça önemlidir. Hata yaptığınızı anladığınız an, genel müdürlük onay vermeden iptal sürecini başlatmanız gerekmektedir. Onay verildikten sonra eft yanlışınızdan dönmeniz mümkün değildir.

ATM Üzerinden Yapılan Eft İptal Edilir mi?

Para aktarmak için tercih edilen yöntemlerden bir diğeri ATM’lerdir. Günün her anı aktif olan ATM’ler sayesinde tüm bankacılık işlemlerinizi hızlıca gerçekleştirebilirsiniz. Başka bir bankanın herhangi bir müşterisine para transfer etmek de bu kolaylıklar arasında yer almaktadır.

Kullandığınız bankanın ATM’si üzerinden para transfer ettikten sonra yanlış bir adım attığınızı fark ederseniz hızlı hareket ederek iptal etme fırsatınız bulunmaktadır. Bu işlem sonrasında eft değerlendirmeye alınacaktır. Değerlendirme süreci sona ermeden müşteri hizmetlerini aramalı, süreci sona erdirmelisiniz.

Eft Nasıl İptal Edilir?

Eft işleminizi hangi şekilde gerçekleştirdiyseniz iptalini de o şekilde tamamlamalısınız. Telefon ya da internet bankacılığı kullanarak yanlış bir adım attıysanız bu durumda bu iki yol üzerinden iptal etmeyi denemelisiniz. Eft genel müdürlük onayı almadan önce ilk olarak bankacılık işlemleri bölümüne tıklamalısınız. Daha sonra para transferleri kısmını tıklayarak eft iptal menüsünü bulmalısınız.

Eft işlemi onay aldıktan kısa süre sonra karşınızdaki kişinin hesabına geçmektedir. Bu nedenle işlemi gerçekleştirmek için olabildiğince hızlı hareket etmeniz gerektiğini unutmamalısınız.

İleri Tarihli Eft İşlemi İptal Edilir mi?

Bankalar arası para transferi yapmak istediğinizde anında eft ile transfer edebileceğiniz gibi ileri tarihli transferler de yapabilirsiniz. Para transferinizin ne zaman ne kadar yapıldığı önemli değildir. Belirlediğiniz tarihte karşınızdaki kişinin hesabına paranız aktarılacaktır.

Bu süreç içerisinde yanlış bir adım attığınızı fark ederseniz iptal edebilme fırsatınız bulunmaktadır. Sisteme telefon ya da internet üzerinden bağlıysanız hemen bankacılık işlemleri kısmına gelmelisiniz. Sonrasında eft işlem menüsünü bularak işlemi iptal ettirebilme şansınız bulunmaktadır. Bu süreç içerisinde genel müdürlük onayı verildiyse eft karşınızdaki kişinin hesabına taşınmış olacaktır. İnternet üzerinden iptal ettirmek söz konusu değildir.

Eft Kesildikten Sonra İptal Edilir mi?

Eft gönderdikten sonra onay verilmiş ve karşınızdaki kişinin hesabına geçmişse bu durumda yapabileceğiniz işlem internet ya da telefon bankacılığı ile olmayacaktır. Öncelikle bankanın müşteri hizmetlerini arayıp durumu bildirmelisiniz. Gereken bilgileri verdikten sonra işlem süresi için sizi bilgilendireceklerdir.

Müşteri hizmetlerinin çözümlendiremediği bir durum söz konusu olursa yapmanız gereken, en yakın banka şubesine gitmektir. Kendi bankanızın şubesine gidip bilgileri verdikten sonra iptal süreci başlatılacaktır. Bu işlemlerin nihayete ulaşması biraz zaman alabilir. Bu nedenle süreci kontrol etmeyi unutmamalısınız.

“Eft İptal Edilir mi?” hakkında 2 yorum

    1. Yahya Bey;
      Cep havale dolandırıcıkları son zamanlarda ciddi anlamda arttı.
      Eğer telefonunuzda bankanın uygulaması var ise; virüs ihtimaline çok dikkat etmelisiniz.

      Herhangi bir kişinin kişisel bilgilerine erişilmesi, cep havale yönteminin kullanılabilmesi için yeterli oluyor.
      Siz, direkt olarak bankanıza ulaşarak havale işleminin iptal edilmesini isteyebilirsiniz.
      Her banka iptali gerçekleştirmiyor.
      Bu aşamada iş bankanızda.

      Eğer para çekilmişse yine bankanıza da bilgi vererek savcılığa başvurabilirsiniz.
      Hangi bankamatikten para çekildiği belli olduğu için görüntülere ulaşmak mümkün.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.